- cijelo pile ili pileća prsa (na slici pileća prsa)
- 1 veliki mladi luk
- 1 žličica kurkume
- 3 režnja češnjaka
- par komada cherry rajčica
- svježi đumbir
- 1 žlica iscijeđenog limuna
- 1 veliki luk/kapula
- sol, papar
- maslinovo ulje ili biljno (ili pola pola)
- ružmarin
- melisa
Piletinu zatim staviti u pleh za pečenje zajedno sa marinadom, izbosti s nožem ili vilicom te peći na 15 minuta na 200 °C na strani gdje je kožica. Nakon toga dodati krumpir, umiješati ga u marinadu, posipati ga ružmarinom, dodati cherry rajčice i sve poklopiti za alu folijom. Pred kraj pečenja maknuti alu foliju, okrenuti piletinu i pustiti još par minuta da se sve zapeče.
Kod serviranja posipati listićima melise...
Nije da se hvalim ali fakat je fino :-))
Wilma,izgleda sočno, samo nisi napisala koliko đumbira staviš?
OdgovoriIzbrišiHvala na pitanju :-) Jako je ukusnu i sočna zaista! Što se tiče đumbira staviš koliko hoćeš po vlastitom ukusu...ja sam jednu kockkicu promjera 3 sa 3 cm izribala na sitno :-)
OdgovoriIzbriši