subota, 8. prosinca 2012.

Muffini ala Mina sa špekom, sirom, mladim lukom i kremom od avokada



  • 1 1/3 šalica integralnog brašna
  • 1 1/4 žličice sode bikarbone ili praška za pecivo 
  • 1/4 žličice soli 
  • malo papra
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • skoro pola maslaca (1/3 šalice rastopljenog mlaslaca)
  • prstohvat muškatnog oraščića


  • malo mlijeka 
  • 1 jaje 
  • 1 mladi  luk
  • špek
  • sir gauda 
  • pola srednjeg avokada
  • 1/4 kiselog vrhnja
  • 1/2 žličice kurkume 
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje 
Pomiješati suhe sastojke: integralno brašno, sol, papar, muškatni oraščić, kurkumu, prašak za pecivo. 



Cijeli mladi luk isijeckati, dodati u maslac i sve to staviti na štednjak da se malsac rastopi odnosno da mladi luk omekša (paziti da maslac ne zagori).
Dodati maslac sa lukom u smjesu od brašna i ručno pomiješati. Zatim dodati jedno razmućeno jaje i kiselo vrhnje. Smjesa mora biti glatka, ne smije biti ljepljiva. Ukoliko je ljepljiva dodati mlijeka dok ne omekša. Znači morate je lako sa žlicom prenositi u kalupe za pečenje.

....smjesu dodati u kalupe za muffine u košarice od papira i utisnuti u smjesu špek i sir na male trakice te staviti u pećnicu (prethodno zagrijanu) na 180°C i peći 20 min dok se ne dignu i popucaju. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohlade.

Krema od avokada: oguliti avokado, dodati malo soli i vrhnja za kuhanje (ili rastopljenog maslaca) i poropasirati štapnim mikserom. Vrh vrećice za zamrzavanje odrezati, umetnuti nastavak za ukrašavanje i staviti kremu od avokada na maštoviti način.

Ovo je najbolje jesti navečer uz TV :))









Nema komentara :

Objavi komentar