- 1 1/3 šalica integralnog brašna
- 1 1/4 žličice sode bikarbone ili praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- malo papra
- prstohvat muškatnog oraščića
- skoro pola maslaca (1/3 šalice rastopljenog mlaslaca)
- prstohvat muškatnog oraščića
- malo mlijeka
- 1 jaje
- 1 mladi luk
- špek
- sir gauda
- pola srednjeg avokada
- 1/4 kiselog vrhnja
- 1/2 žličice kurkume
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
Pomiješati suhe sastojke: integralno brašno, sol, papar, muškatni oraščić, kurkumu, prašak za pecivo.

Dodati maslac sa lukom u smjesu od brašna i ručno pomiješati. Zatim dodati jedno razmućeno jaje i kiselo vrhnje. Smjesa mora biti glatka, ne smije biti ljepljiva. Ukoliko je ljepljiva dodati mlijeka dok ne omekša. Znači morate je lako sa žlicom prenositi u kalupe za pečenje.
....smjesu dodati u kalupe za muffine u košarice od papira i utisnuti u smjesu špek i sir na male trakice te staviti u pećnicu (prethodno zagrijanu) na 180°C i peći 20 min dok se ne dignu i popucaju. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohlade.
Krema od avokada: oguliti avokado, dodati malo soli i vrhnja za kuhanje (ili rastopljenog maslaca) i poropasirati štapnim mikserom. Vrh vrećice za zamrzavanje odrezati, umetnuti nastavak za ukrašavanje i staviti kremu od avokada na maštoviti način.
Ovo je najbolje jesti navečer uz TV :))
Nema komentara :
Objavi komentar