četvrtak, 27. ožujka 2014.

Salata od matovilca i gljiva

Sastojci:
  • matovilca po želji
  • luk ljubičasti 1 glavica
  • gljive šampinjoni 200 g
  • grana padano
  • domaći špek
  • aceto balsamico crema
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • Harissa pasta http://en.wikipedia.org/wiki/Harissa
  • limun
Postupak: Ljubičasti luk izrežite na tanke kolutiće i pirjajte na malo maslinova ulje dok se luk ne karamelizira zatim na kratko dodajte domaći špek narezan na sitno. Posebno na malo maslinova ulja prijajte gljive dok ne ispuste višak tekućine ali nemojte ih prepeći -  neka budu al dente :-) zatim pomiješajte gljive, luk i špek. Kada se smjesa malo ohladi poslažite ju na matovilac, naribajte malo grana padano sira, posolite i popaprite po želji. Ovu divnu salatu možete preliti sa umakom od maslovog ulja, aceta balsamica i Harissse.

Umak za salatu:
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica crema di aceto balasamico
  • 1/2 žličice Harissa paste
  • 1 žličica limuna



Nema komentara :

Objavi komentar