subota, 8. prosinca 2012.

Aromatično pile s krumpirima



  • cijelo pile ili pileća prsa (na slici pileća prsa)
  • 1 veliki mladi luk 
  • 1 žličica kurkume
  •  3 režnja češnjaka
  • par komada cherry rajčica
  • svježi đumbir 
  • 1 žlica iscijeđenog limuna 
  • 1 veliki luk/kapula 
  • sol, papar 
  • maslinovo ulje ili biljno (ili pola pola) 
  • ružmarin
  • melisa
Marinirati piletinu u smjesi od maslinovog ulja, mladog luka (isijeckanog na klutiće), svježeg đumbira (istisnutog), češnjaka (istisnutog), limuna, soli, papra, luka (isijeckanog na velike komade), kurkume.
Piletinu zatim staviti u pleh za pečenje zajedno sa marinadom, izbosti s nožem ili vilicom te peći na 15 minuta na 200 °C na strani gdje je kožica. Nakon toga dodati krumpir, umiješati ga u marinadu, posipati ga ružmarinom, dodati cherry rajčice i sve poklopiti za alu folijom. Pred kraj pečenja maknuti alu foliju, okrenuti piletinu i pustiti još par minuta da se sve zapeče.
Kod serviranja posipati listićima melise...

Nije da se hvalim ali fakat je fino :-))

Evo kombinacije s juhom od mrkve...



2 komentara :

  1. Wilma,izgleda sočno, samo nisi napisala koliko đumbira staviš?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na pitanju :-) Jako je ukusnu i sočna zaista! Što se tiče đumbira staviš koliko hoćeš po vlastitom ukusu...ja sam jednu kockkicu promjera 3 sa 3 cm izribala na sitno :-)

    OdgovoriIzbriši