Imala sam u špajzi mljeveni rogač pa mi sinula ideja da napravim ovaj prefini dessert :-)
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 2 velike žlice mljevenog rogača
- 5 velikih žlica šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 bjelanjka
- 4 žlice šećera u prahu
- keksi speculaas (od Kraša) može bilo koji drugi

Zatim izmiksati bjelanjke sa šećerom u prahu te umiješati pažljivo u kremu od rogača.
Najbolje staviti smjesu u pravokutni kalupić za kruh u koji treba prethodno staviti plastičnu foliju kako bi se semifreddo lakše izvadio kada se ohladi.
Prvo u kalup staviti krupno usitnjene kekse pa red kreme te ostatak kreme pomiješati sa usitnjenim keksima i popuniti kalup. Zatim staviti semifreddo u zamrzivač barem na 5 i više sati da se lijepo ohladi.
Nema komentara :
Objavi komentar