ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

Semifreddo s rogačem


Imala sam u špajzi mljeveni rogač pa mi sinula ideja da napravim ovaj prefini dessert :-)



  •  
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 2 velike žlice mljevenog rogača
  • 5 velikih žlica šećera u prahu 
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 bjelanjka
  • 4 žlice šećera u prahu 
  • keksi speculaas (od Kraša) može bilo koji drugi 
Izmiksati sa mikserom slatko vrhnje, rogač, šećer u prahu i vanilin šećer
u gustu kremu. 
Zatim izmiksati bjelanjke sa šećerom u prahu te umiješati pažljivo u kremu od rogača.
Najbolje staviti smjesu u pravokutni kalupić za kruh u koji treba prethodno staviti plastičnu foliju kako bi se semifreddo lakše izvadio kada se ohladi. 
Prvo u kalup staviti krupno usitnjene kekse pa red kreme te ostatak kreme pomiješati sa usitnjenim keksima i popuniti kalup. Zatim staviti semifreddo u zamrzivač barem na 5 i više sati da se lijepo ohladi. 

Njami :-P



Nema komentara :

Objavi komentar